25.11.19

Πως Να Επεκτείνετε Την Ζωή Της Μπαταρίας Της Μοτοσυκλέτας Σας!

Πως Να Επεκτείνετε Την Ζωή Της Μπαταρίας Της Μοτοσυκλέτας Σας!

Όσο καλύτερα συντηρείτε σωστά τη μπαταρία της μοτοσικλέτας σας, τόσο μεγαλώνει και η διάρκεια ζωή της. Αν θέλετε να αποβάλλετε την απογοήτευση που μπορεί να φέρει μία "νεκρή" μπαταρία, διαβάστε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να  παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της μοτοσυκλέτας σας.

Φροντίστε να φορτιστεί

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τη μπαταρία της μοτοσικλέτας σας ισχυρή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να βεβαιωθείτε ότι παραμένει φορτισμένη. Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά την μοτοσικλέτα σας, η μπαταρία φορτίζετε ενώ οδηγείτε, αλλά εάν υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα ακινησίας, εβδομάδες ή μήνες, θα πρέπει να επενδύσετε σε έναν φορτιστή μπαταρίας μοτοσικλετών.

Προσέχετε σε ένα Πρόγραμμα Συντήρησης

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα εξαρτήματα της μοτοσικλέτας σας, η μπαταρία χρειάζεται συντήρηση. Ορισμένες συνήθεις εργασίες συντήρησης που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε είναι:

  • Ελέγξτε τους ακροδέκτες για σημάδια διάβρωσης και καθαρίστε τυχόν φθορά με συρμάτινη βούρτσα.
  • Ελέγξτε την ισχύ της μπαταρίας σας με έναν ελεγκτή τάσης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά.
  • Ακολουθήστε τα παραπάνω σε μηνιαία βάση. 


Προσέξτε την θερμοκρασία

Εάν τους χειμερινούς μήνες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την μοτοσυκλέτα σας, φροντίστε η μπαταρία να συνδεθεί με έναν φορτιστή ιδανικά σε θερμοκρασία και περιβάλλον δωματίου. Και αυτό γιατί οι διακυμάνσεις τις θερμοκρασίας φθείρουν τα στοιχεία της μπαταρίας!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...