27.3.19

Σημαντικές συμβουλές για την πίεση των ελαστικών σας


Η πίεση των ελαστικών, είναι η πιο εύκολη και κρίσιμη μεταβλητή πάνω στην μοτοσυκλέτα μας. Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς είμαστε ένοχοι γιατί την παραμελούμε ενώ έχει να μας προσφέρει πάρα πολλά! Διαβάστε παρακάτω τέσσερις πολύ σημαντικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για την πίεση των ελαστικών μοτοσυκλέτας.

1. Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών σας

Οι γνώμες διαφέρουν σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να ελέγχετε η πίεση, οι κατασκευαστές δηλώνουν μία φορά την εβδομάδα, οι ειδικοί ασφαλείας κάθε μέρα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται την μοτοσυκλέτα σας. Εμείς προτείνουμε μία φορά την εβδομάδα σε ομαλές καθημερινές συνθήκες, που θα σας εξυπηρέτησή μια χαρά. Τώρα αν πρόκειται να ταξιδέψετε φορτωμένη, με συνεπιβάτη, σε εθνική ή κλειστό επαρχιακό σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες τότε μία φορά μέσα στην ημέρα πρέπει να γίνει έλεγχος.

2.Έλεγχος πάντα ενώ είναι κρύα

Οι προτεινόμενες πιέσεις στο εγχειρίδιο της μοτοσυκλέτας σας είναι με τα ελαστικά κρύα. Αυτό σημαίνει οτι αν οδηγείτε και θέλετε να τσεκάρετε πρέπει να περιμένετε περίπου 20 λεπτά. Και προτείνετε αυτή η αναμονή γιατί ένα ζεστό ελαστικό μπορεί να δώσει μέχρι και 10% περισσότερη πίεση στην ένδειξη του μετρητή. Βέβαια πάνω σε αυτό το θέμα μπορεί να ακούσετε διάφορα. Κάποιοι αναφέρονται μέχρι και τρεις ώρες. Το καλύτερο είναι να κάνετε διάφορες μετρήσεις και χρησιμοποιήσετε την κρίση σας.

3.Πάρτε ένα μετρητή ακριβείας.

Ένας σωστός μετρητής πίεσης ελαστικών είναι ο μόνος τρόπος για να έχετε ακρίβεια. Ο μετρητής των βενζινάδικων αν δεν είναι καινούργιος, μπορεί να δημιουργήσει πολύ μεγάλη απόκλιση με αποτέλεσμα να χάσετε σε πρόσφυση. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα e-moto.gr, διαθέτουμε μεγάλη γκάμα μετρητών πίεσης ελαστικών.




4.Τι συμβαίνει όταν έχουμε λάθος πίεση?

Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε λάθος πίεση στα ελαστικά μας?
Ας πάρουμε την πρώτη συχνότερη περίπτωση, όταν τα ελαστικά λειτουργούν με χαμηλότερη πίεση. Μειώνεται δραματικά η διάρκεια ζωής του ελαστικού, χάνουμε σε πρόσφυση, η μοτοσυκλέτα αντιδρά αφύσικα όταν στρίβει, γλιστράει περισσότερο, μειώνεται η δυνατότητα πέδησης(φρεναρίσματος), ασταθής χειρισμός, υποτονικότητα και αργό τιμόνι! Δεν είναι και λίγα.
Αν τώρα δεν έχουμε τον δικό μας μετρητή και βάλουμε παραπάνω πίεση στα ελαστικά. Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα όπως να είναι ξεφούσκωτο αλλά μειώνεται η επιφάνεια τριβής με την άσφαλτο και υπάρχει κίνδυνος υπερθέμανσης.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...