27.1.20

Τι Τύπο Μπουζί Εφαρμόζει Στην Μοτοσυκλέτα Μου, Πότε και Πως Το Αλλάζω;


Τα μπουζί NGK είναι η πρώτη επιλογή σαν O.E.M. από τα περισσότερα εργοστάσια μοτοσυκλετών, απόδειξη της υψηλής ποιότητας κατασκευής τους. H NGK κατασκευάζει μπουζί για όλα τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες, τις μηχανές θαλάσσης και γενικότερα για οποιαδήποτε μηχανή.

Για να καλυφτούν οι διαφορετικές ανάγκες της παραπάνω φιλοσοφίας, δημιουργήθηκαν 14 εργοστάσια σε 8 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Σήμερα διαθέτει υπερσύγχρονες κατασκευαστικές μονάδες, χώρους αποθήκευσης και κανάλια διανομής, παραμένοντας δεσμευμένη στο να παρέχει στους πελάτες της τα καλύτερα προϊόντα με την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Η εμφάνιση ενός χρησιμοποιημένου μπουζί λέει πολλά για τις συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα και το μπουζί. Έτσι, η ανάλυση της κατάστασης ενός μπουζί παίζει σημαντικό ρόλο στη συντήρηση μιας μοτοσυκλέτας.


Η αντικατάσταση των μπουζί μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή δουλειά, αλλά θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε τις οδηγίες  του κατασκευαστή της μοτοσυκλέτας ως προς τα διαστήματα αντικατάστασης ή ελέγχου  με όλες τις κατάλληλες διαδικασίες για να εξασφαλιστούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για την πρόσβαση στα μπουζί ίσως σε κάποια μοντέλα μοτοσυκλέτας  να χρειαστεί να λύσετε κάποια πλαστικά καπάκια ή φέρινγκ, ρεζερβουάρ βενζίνης, σε ορισμένα σκούτερ σέλλα , πλαστικά καλύμματα, σε άλλα μοντέλα ίσως να χρειαστεί να απομακρύνεται ακόμα και τα ψυγεία νερού.

Μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο τύπο μπουζί για την μοτοσυκλέτα σας η το scooter σας εδώ:

Παρακάτω υπάρχει ένας οδηγός αντικατάστασης μπουζί  βήμα-προς-βήμα:

1. Βεβαιωθείτε ότι ο κινητήρας είναι κρύος.
2. Αφαιρέστε προσεκτικά τα καλύμματα (πίπες) των μπουζί. Πιάστε την πίπα, στρίψτε την περίπου ένα τέταρτο στροφή ώστε να βγει από το μπουζί , και στη συνέχεια τραβήξτε την προς τα έξω να ξεκουμπώσει.
3. Ελέγξτε το σημείο του κινητήρα που εφαρμόζει το μπουζί για τυχόν πετραδάκια ή ξένα σώματα και απομακρύνετε τα με την χρήση πιεσμένου αέρα ή με κάποιο ειδικό εργαλείο πριν το ξεβιδώσετε. 4. Ξεβιδώστε χρησιμοποιώντας  το κατάλληλο μπουζόκλειδο για το μοντέλο της μοτοσυκλέτας σας σε συνδυασμό με τον τύπο από το μπουζί που φοράει.
5. Ελέγξτε το μπουζί που βγάλατε για τυχόν φθορές  και αλλάξτε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή αν χρειάζεται αντικατάσταση, λόγω χιλιομέτρων ή κατάστασης φθοράς.
6. Βιδώστε  το νέο μπουζί αφού ελέγξτε το διάκενο της ακίδας ώστε να είναι αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής του κινητήρα της μοτοσυκλέτας σας, χρησιμοποιώντας ένα δυναμόκλειδο με την προβλεπόμενη ροπή σύσφιξης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους, τα χαρακτηριστικά  και τις εφαρμογές μπουζί ανα μοντέλο μηχανής μπορείτε να δείτε στον παρακάτω κατάλογο της NGK.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...