29.12.15

Τι μπίλιες variator να επιλέξω για το scooter μου?

Επιλέγοντας μπίλιες variator.

Εάν σκέφτεστε την αναβάθμιση των επιδόσεων του scooter σας, ένα σετ μπίλιες variator προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας είναι μια φθηνή προσθήκη που θα ενισχύσει την επιτάχυνση και τις επιδόσεις ταχύτητας. Συνήθως μία από τις ευκολότερες τροποποιήσεις που οι ιδιοκτήτες scooter μπορούν να κάνουν, είναι ένα σετ μπίλιες μικρότερου βάρους πετυχαίνοντας καλύτερη επιτάχυνση. Τα περισσότερα σύγχρονα scooter χρησιμοποιούν σύστημα συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT), το οποίο παρέχει ομαλή μετάδοση. Έτσι μπίλιες αποτελούν ουσιαστικό μέρος του CVT, χρησιμοποιώντας τη φυγόκεντρο δύναμη για να ωθήσουν προς τα έξω και να αλλάξουν την σχέση της μετάδοσης.

Να χρησιμοποιήσω ελαφρύτερα ή βαρύτερα;

Ένα ελαφρύτερο σύνολο από μπίλιες, θα απαιτήσει υψηλότερη στροφές (για να δημιουργήσει πιο γρήγορη επιτάχυνση), αλλά θα μειώσει την τελική ταχύτητα. Αυτό μπορεί να είναι προτιμότερο για την αστική μετακίνηση όπου η "στατική" επιτάχυνση έχει μεγαλύτερη αξία από ό,τι η τελική ταχύτητα σε Εθνικό οδικό δίκτυο.

Ένα βαρύτερο σύνολο από μπίλιες θα κάνει το ακριβώς αντίθετο? Οι χαμηλότερες στροφές του κινητήρα που απαιτείται για να ωθήσουν τις βαρύτερες μπίλιες σημαίνει μια ομαλότερη, αλλά λιγότερο γρήγορη επιτάχυνση. Ωστόσο, η τελική ταχύτητα θα αυξηθεί. Σκεφτείτε οι ελαφριές μπίλιες για τους δρόμους της πόλης και οι βαρύτερες για Εθνικό οδικό δίκτυο!

Ή εν συντομία:

Ελαφριές μπίλιες = ταχύτερη επιτάχυνση, χαμηλότερη τελική ταχύτητα.
Βαριές μπίλιες = πιο αργή επιτάχυνση, υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Η επιλογή είναι δική σας!

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα e-moto.gr, μπορείτε να επιλέξετε τις μπίλιες που επιθυμείτε.

Διαθέτουμε γνήσιες Honda(για όλα τα scooter Honda), Bando, Malossi και Dr.Pulley.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...