27.11.15

Κάθε πότε θέλει μπίλιες το σκούτερ μου?


Ένα πολύ σημαντικό εξάρτημα(ανταλλακτικό) των κινητήρων scooter, είναι οι μπίλιες του φυγοκεντρικού συμπλέκτη, με τις οποίες μεταφέρεται η κίνηση στον πίσω τροχό. Οι μπίλιες ή αλλιώς "ράουλα", κινούνται εντός του βαριατόρ και είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα, για την σωστή λειτουργία του κινητήρα αλλά και για τις επιδόσεις του.

Η καταπόνηση στις μπίλιες, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα κομμάτια της μετάδοσης, μεταβάλλεται ανάλογα και με τον τρόπο οδήγησης του αναβάτη. Ο "επιθετικός" αναβάτης, μετά από τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα για service, ίσως δει μεγαλύτερη φθορά στην μετάδοση από έναν πιο ήπιο και χαλαρών τόνων αναβάτη.  

Ο πιο έγκυρος τρόπος να σιγουρευτείτε για την αλλαγή τους είναι μόνο το βιβλίο του κατασκευαστή. Το εργοστάσιο έχει κάνει δοκιμές, γνωρίζει τις αντοχές του κινητήρα και των ράουλων και έχει καθορίσει το ακριβής διάστημα αλλαγής τους.  

Σε περίπτωση που το σκούτερ σας είναι παλιό, δεν έχετε ή δεν βρίσκεται manual, μπορείτε να τις αλλάξετε με την αλλαγή του ιμάντα, καθώς είναι καλό ιμάντας και μπίλιες να αλλάζονται ταυτόχρονα.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα διαθέτουμε μπίλιες διάφορων εταιριών(honda, malossi, bando,dr. pulley κλπ) και μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες σας.

To e-moto.gr είναι πάντοτε κοντά σας, να σας βοηθήσει και να λύσει όποια απορία έχετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...