12.6.18

Συμβουλές Μοτοσυκλέτας: Έξοδος από τη «χειμερία νάρκη»

Συμβουλές Μοτοσυκλέτας: Έξοδος από τη «χειμερία νάρκη»

Αρκετοί είναι οι μοτοσικλετιστές που θέλοντας να προστατεύσουν τους εαυτούς τους από τα στοιχεία της φύσης, αφήνουν στο γκαράζ τη δίτροχη συμβία τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και την επαναφέρουν σε "δράση" την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Βέβαια, η έξοδος από τη… χειμερία νάρκη δεν είναι μια απλή υπόθεση και απαιτεί να προχωρήσετε σε κάποιες ενέργειες, πριν, αλλά, κυρίως, μετά την επιστροφή στους δρόμους. Αν, λοιπόν, ανήκετε σε αυτούς που ετοιμάζονται να επαναφέρουν στη δράση τη μοτοσικλέτα τους, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή σε κάποιους τομείς και να προχωρήσετε σε κάποιες μικροεργασίες συντήρησης, ώστε η μοτοσικλέτα και όλες της οι λειτουργίες να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ειδικά τα ηλεκτρικά μέρη της μοτοσικλέτας απαιτούν μεγάλη προσοχή, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα σημεία της, τα οποία μπορεί να "έχουν χάσει τη φόρμα τους" μετά από μήνες απραξίας. Λάδια, φρένα, γκάζι, ψυγείο, αλυσίδα και ελαστικά είναι από τα βασικότερα κομμάτια που πρέπει να ελέγξετε και να συντηρήσετε.

Τι πρέπει να κάνετε αναλυτικά:

1. Αρχικά, απαιτείται η αλλαγή λαδιών, ακόμα και αν αυτά ήταν καινούργια όταν "αποθηκεύσατε" τη μοτοσικλέτα στο γκαράζ.

2. Τσεκάρετε τα υγρά του ψυγείου και των φρένων. Ειδικά για τα δεύτερα, καλό είναι να προχωρήσετε και σε εξαέρωση του συστήματος.

3. Μην αμελήσετε να λιπάνετε την αλυσίδα και να την τεντώσετε.

4. Αν δεν είχατε φροντίσει να βγάλετε τους πόλους από την μπαταρία, μάλλον θα χρειαστείτε καινούργια.

5. Επαναφέρετε την πίεση των ελαστικών στα απαιτούμενα επίπεδα. Ελέγξτε αν τα λάστιχα έχουν "τετραγωνίσει" στα σημεία που εφάπτονταν στο έδαφος κατά τη διάρκεια της "αποθήκευσης". Να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ελαστικά μπορεί να έχουν ξεραθεί ελαφρά από την αχρηστία και να γλιστράνε. Αν η κατάστασή τους δεν βελτιωθεί όταν πατηθούν, στην χειρότερη περίπτωση χρειάζονται αντικατάσταση.

6. Ελέγξτε τις ντίζες για ενδεχόμενες φθορές. Η πρώτη βόλτα θα αμαυρωθεί, αν επιστρέψετε "ψαρεύοντας" την κομμένη ντίζα γκαζιού.

7. Λιπάνετε με ειδικό προϊόν τους διακόπτες. Είναι φυσιολογικό να κολλάνε λίγο στην αρχή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...