2.5.19

Πως να αλλάξω χειρολαβές στην μοτοσυκλέτα μου?

Πως να αλλάξω χειρολαβές στην μοτοσυκλέτα μου?

Οι χειρολαβές(grips), λόγω της συνεχόμενης επαφής μας φθείρονται εύκολα και συνήθως μας χαλάνε την αισθητική της μοτοσυκλέτας μας. Η αντικατάσταση τους δεν είναι τόση δύσκολη όσο φανταζόμαστε αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία.

Βήμα 1ο 
Εάν η μοτοσυκλέτα μας έχει αντίβαρα τα αφαιρούμε με ένα κατσαβίδι. Στην συνέχεια πρέπει να βγάλουμε τις χειρολαβές. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανάλογα με τα εργαλεία που διαθέτουμε. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με πίεση αέρα. Βάζουμε ένα ίσιο κατσαβίδι στην εσωτερική πλευρά, ανασηκώνουμε λίγο την χειρολαβή και την ώρα που θα ρίξουμε αέρα τραβάμε ώστε να βγει η χειρολαβή. Ο δεύτερος τρόπος είναι από την εξωτερική πλευρά βάζουμε πάλι ένα ίσιο κατσαβίδι, ρίχνουμε λίγο WD40 προς τα μέσα και σιγά σιγά τραβάμε προς τα έξω. Ο τρίτος τρόπος είναι με ένα κοπίδι ή φαλτσέτα να χαράξετε από πάνω την χειρολαβή πολύ προσεκτικά, κάνοντας μία τομή και στην συνέχεια το αφαιρείτε.

Βήμα 2ο
Καθαρίζετε με ένα ειδικό καθαριστικό το "γυμνό" σημείο που τοποθετούνται οι χειρολαβές. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήστε καθαρή βενζίνη. Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίστε σωστά, ώστε οι νέες χειρολαβές να εφαρμόσουν σωστά πάνω στο τιμόνι.

Βήμα 3ο
Πάρτε τις καινούργιες χειρολαβές και χρησιμοποιήστε κάποιο υγρό το οποίο θα σας βοηθήσει να γλιστρήσει αλλά δεν θα αφήσει υπολείμματα(όπως η βενζίνη). Επειδή η χειρολαβή είναι καινούργια σημειώστε οτι δεν θα μπει τόσο εύκολα. Θα χρειαστεί να επιμείνετε!

Συμβουλές:



Σημειώστε οτι το κατάστημά μας προσφέρει υπηρεσία τοποθετήσεις προϊόντων για την μοτοσυκλέτα σας.




Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 212-1043000.

e-moto.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...