23.12.19

Προσοχή Στα Διόδια Της Εθνικής Οδού Υπάρχουν Χυμένα Λάδια


Έχεις περάσει ποτέ από διόδια με τη μηχανή σου και εκεί που έχεις πληρώσει και ξεκινάς, ξαφνικά να γλιστράς και να πέφτεις; Αν δεν σου έχει τύχει ακόμη και δεν το έχεις δει να συμβαίνει σε άλλον μπροστά σου, σίγουρα με το καθεστώς που υπάρχει και την αδιαφορία των υπευθύνων δεν θα αργήσεις δυστυχώς να το δεις.

Δεδομένου ότι όλες οι διελεύσεις είναι για ολους και για όλα τα οχήματα από το σημείο που περνάς εσυ μπορεί να έχουν περάσει και χιλιάδες οχήματα που έχουν κάποια διαρροή η διαρροές κυριως λαδιών. Σταματώντας λοιπόν για να πληρώσουν αφήνουν και καμένα λάδια στο σημείο που θα περάσεις εσυ με την μοτοσυκλέτα σου, θα πατήσει το πόδι σου, θα πατήσει το λάστιχο σου πάνω ακριβώς στα λάδια που δεν έχει καθαρίσει ποτέ κανείς. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες που κανείς δεν νοιάζεται.

Το οτι θα γλιστρήσει μια μοτοσυκλετα η ο αναβάτης της πάνω σε αυτά τα λάδια, είναι παραπάνω από σίγουρο, ιδιως όταν βρέξει που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο. Μεγαλη προσοχή σε αυτά τα σημεία και  θα πρότεινα να διαμαρτύρεστε όταν βλέπετε τέτοια φαινόμενα μήπως ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς ερχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι σε αυτην την χώρα, κανείς δεν νοιάζεται για τις μοτοσυκλετες και τους αναβάτες της. Πληρώνουμε ομως ολοι με τις μοτοσυκλετες μας τέλη κυκλοφοριας και διόδια πολύ παραπάνω από τα αυτοκίνητα αναλογικά με τον όγκο αν κανεις την σύγκριση ανάμεσα στα 2 οχήματα ως προς την φθορά στο οδόστρωμα και τον χώρο που καταλαμβάνουν αλλά  δεν βλέπουμε καμία ανταποδοτικότητα.

Επισης άλλο ένα δείγμα της αντιμετωπισης των μοτοσυκλετιστών ως πολίτες Β κατηγοριας είναι ότι  δεν υπάρχει η δυνατότητα για έναν αναβάτη μοτοσυκλέτας να πάρει μηχάνημα αυτόματης διέλευσης ωστε να περνάει τα διόδια χωρίς να σταματάει, παρά μόνο να σταματήσει να βγάλει τα γάντια να πληρώσει, με αποτέλεσμα να καθυστερει τον εαυτό του και τους υπόλοιπους που θέλουν να περάσουν.

Προσοχή λοιπόν στο δρόμο και ειδικά στα περισσότερα διόδια διότι μέχρι να αποφασίσουν οι ιδιωτικες εταιρίες εκμεταλευσης διοδίων ότι πρέπει να τα καθαρίζουν συχνά, εγκυμονούν κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...