31.5.15

Η ζωή του κινητήρα είναι το λιπαντικό.


Το σημαντικότερο από όλα είναι ο καθένας διαβάζοντας το άρθρο να έχει καταλάβει το πόσο σοβαρό είναι το κεφάλαιο ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ και να μπορεί να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα.
   
Μερικές αλήθειες

Στη συσκευασία αναφέρεται η ημερομηνία παραγωγής και όχι λήξης.





Αν έχει ανοιχτεί η συσκευασία του λαδιού, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το λιπαντικό το πολύ μέσα σε έναν χρόνο.


Μέγιστος χρόνος παραμονής λιπαντικού με λειτουργία μέσα στο μοτέρ είναι 8-12 μήνες ή σύμφωνα με τον κατασκευαστή.


Τα υγρά φρένων και τα αντιψυκτικά υγρά πρέπει να αλλάζονται κάθε 2 χρόνια ή ανάλογαμε τις
 οδηγίες του κατασκευαστή.





Τα υγρά φρένων των περισσότερων εταιρειών κατά την συσκευασία τους σφραγίζονται με άζωτο, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η απορρόφηση υγρασίας, για να μην υγροποιηθούν. Για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιούνται αμέσως μόλις ανοιχτεί το καπάκι και δεν φυλάσσονται για μελλοντική χρήση.

Ο κατασκευαστής της μοτοσικλέτας σου ξέρει καλύτερα από όλους τι λιπαντικό και με ποιες προδιαγραφές πρέπει να χρησιμοποιείς στον κινητήρα… αφού αυτός τον έχει κατασκευάσει


Μια χρήσιμη εφαρμογή για την επιλογή του λιπαντικού θα βρείτε εδώ.




Το κατάλληλο λάδι δημιουργεί ένα φιλμ προστασίας ανάμεσα σε 2 επιφάνειες που έρχονται σε επαφή ώστε να μειωθεί σημαντικά η φθορά.


Λίγα λόγια για τη MOTUL


Η Motul το 1971 ήταν η πρώτη εταιρεία λιπαντικών στον κόσμο που χρησιμοποίησε την τεχνολογία εστέρων. Κυκλοφόρησε στην αγορά το πρώτο 100% συνθετικό λιπαντικό αυτοκινήτου με την ονομασία 300V που πήρε το όνομα του από τις πρώτες 300 νίκες (Victories) που είχε πετύχει η MOTUL μέχρι εκείνη τη μέρα. Οι εστέρες  έχουν αυξημένη αντοχή στην συνοχή του λιπαντικού και μέγιστη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.





Η σειρά λιπαντικών κινητήρων μοτοσυκλετών 5100 τεχνολογίας Technosynthese® με εστέρες της Motul, περιλαμβάνει προϊόντα με ιδιαίτερη καλή σχέση τιμής/απόδοσης. Έχει αναπτυχθεί ειδικά για την υψηλότερη δυνατή αξιοπιστία κατά τη γενική καθημερινή χρήση και αφορά την πλειοψηφία των χρηστών που ενδιαφέρονται για την προστασία του κινητήρα τους σε αστικές συνθήκες μετακίνησης.





Η σειρά λιπαντικών κινητήρων μοτοσυκλετών 7100, είναι η εξειδικευμένη 100% συνθετική σειρά λιπαντικών της Motul για σύγχρονους τετράχρονους κινητήρες μοτοσυκλετών υψηλής απόδοσης.  Η τεχνολογία εστέρων και τα βελτιστοποιημένα πρόσθετα εξασφαλίζουν συμβατότητα με τον συμπλέκτη, αντοχή του κιβωτίου ταχυτήτων και ανταπόκριση ισχύος από τον κινητήρα.





Τα λιπαντικά της σειράς 300V Factory Line έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την ένταση των αγώνων ταχύτητας. Βασισμένα στην τεχνολογία Ester Core, τα λιπαντικά 300V Factory Line παρέχουν την καλύτερη ανταπόκριση κινητήρα και την μεγαλύτερη προστασία σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αριθμό στροφών, feedback γκαζιού, αίσθηση συμπλέκτη και κορυφαία προστασία του κιβώτιου ταχυτήτων. Αναπτυγμένη σε στενή συνεργασία με
εργοστασιακές ομάδες, η γκάμα λιπαντικών 300V Factory Line διατίθεται επίσης στο ευρύ κοινό που απαιτεί μόνο το καλύτερο για τον κινητήρα του! 




Τα λάδια Motul υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Τόσο στις Αμερικάνικες (API)  American Petroleum Institute όσο και στις Ιαπωνικές JASO.


H Motul έχει πιστοποίηση ISO 9001 και σύμφωνα με τη διαδικασία ποιότητας όλα τα προϊόντα είναι εγγυημένα για τουλάχιστον δύο έτη μετά την ημερομηνία παραγωγής τους. 


Για να διασφαλιστεί η εγκυρότητα της εγγύησης αυτής, φυλάσσετε δείγμα της κάθε παρτίδας παραγωγής και ελέγχεται σε τακτική βάση.

Συνήθως ως διάρκεια ζωής για τα λάδια των κινητήρων σφραγισμένα στην αρχική τους συσκευασία είναι από τρία έως πέντε χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα λιπαντικά να βρίσκονται  στις αρχικές τους σφραγισμένες  συσκευασίες και να φυλάσσονται πάντα σε στεγνό αποθηκευτικό χώρο, μακριά από ήλιο.




Τα λιπαντικά του κινητήρα όταν περάσει η ημερομηνία λήξης χάνουν μέρος των ιδιοτήτων τους.


To e-moto.gr συνεργάζεται και προμηθεύεται τα λιπαντικά MOTUL από το επίσημο δίκτυο της εταιρείας, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα των λιπαντικών που προσφέρει στους πελάτες του.  


Συμβουλές


Ανακίνησε το δοχείο πριν από τη χρήση για να ανακατευτούν όλα τα πρόσθετα που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί.

Να μην χρησιμοποιήσεις το γράσο αν επιπλέει στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα λαδιού.
Απόρριψε τα υγροποιημένα – γαλακτοποιημένα λάδια.

Χρησιμοποίησε πάντα γάντια κατά την αλλαγή λιπαντικών για προστασία και ειδικά από τα καμένα λάδια.

Τα λάδια και ιδίως τα χρησιμοποιημένα  ποτέ μην τα πετάς σε αποχετεύσεις, δρόμους ή χωράφια.  

Πρέπει να τα αδειάζεις σε ειδικά δοχεία καμένων λαδιών προς ανακύκλωση που υπάρχουν στα συνεργεία.


Πριν αγοράσεις λιπαντικά μοτοσικλέτας ή scooter μην επιλέξεις με βάσει μόνο τις φθηνές τιμές αλλά και το πόσο εμπιστοσύνη έχεις στο κατάστημα που το αγοράζεις ως προς την προέλευση, την ποιότητα και την φύλαξη τους σε ιδανικές συνθήκες.

Υπάρχουν παραδείγματα και μαρτυρίες αναβατών που έχουν αγοράσει λιπαντικά από καταστήματα με παλιό στοκ  με μόνο κριτήριο τις φθηνότερες τιμές , άγνωστης όμως προέλευσης και ποιότητας.


Η επιλογή του κατάλληλου λαδιού επίσης θα πρέπει να ξεκινήσει από τις προδιαγραφές που βάζει ο κατασκευαστής, το ιξώδες,  τα συστατικά του λαδιού, τις απορρυπαντικές και αντιτριβικές ιδιότητες. 

Αναζήτησε το μοντέλο σου, https://www.motul.com/gr/el/products/recommendation




Αγόρασε τα καλύτερα λάδια για τη μηχανή σου στις πιο οικονομικές τιμές.


Άλλαξε τα  http://www.motoparts.gr/gr/services.asp


Βγες στο δρόμο.


Ζητήστε αν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια για την επιλογή λιπαντικού από κάποιον άνθρωπο του e-moto.gr  212-1043000

1 σχόλιο :

  1. Η μοτουλ ειναι η καλυτερη εταιρεια για λαδια; γγια ανταλλακτικα αυτοκινητου ομως ποια ειναι ; εγω χαυω εδω συνεχεια www.onparts.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...