21.11.14

Πόνοι στην μέση και μοτοσυκλέτα


Η μοτοσυκλέτα μπορεί να είναι διασκέδαση αλλά και καθημερινή μετακίνηση. Η παραταμένη χρήση της σε συνδυασμό με την κατάσταση στους Ελληνικούς δρόμους μπορεί να προκαλέσει πόνους στην μέση. 

Αν το σκεφτείτε ή αναλύσετε η μέση μας κατά την οδήγηση αποσβαίνει όλες τις ανωμαλίες. Που σε συνδυασμό με τον τύπο της μοτοσυκλέτας που καβαλάτε και τον σωματότυπο σας αλλά και άλλους παράγοντες είναι ο υπ'αριθμόν ένα σημείο να υποστεί βλάβη.

Ανάλογα λοιπόν με το ύψος σας, το βάρος, το σωματότυπο σας, την θέση οδήγησης και το είδος της μοτοσυκλέτας που καβαλάτε, η μέση αντιδρά αλλά και προσαρμόζεται.

Όπως και να έχει όμως παρακάτω θα δούμε κάποιες λύσεις που αν έχετε πρόβλημα μπορεί να σας βοηθήσουν.


Αλλαγή Τιμονιού


Στα είδη μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούν τιμόνια, είναι κατασκευασμένα για το μέσο ύψος αναβάτη. Οπότε είναι λογικό αν το ύψος σας είναι λίγο κάτω ή λίγο πάνω να η μέση να επιβαρύνεται. Για να αποφύγετε λοιπόν μουδιάσματα στην μέση και στα δάχτυλα μπορείτε να αλλάξετε πολύ απλά ένα τιμόνι κερδίζοντας κατευθείαν σε καλύτερη θέση σώματος αλλά και θέση οδήγησης. Επίσης τα καβαλέτα στην προσαρμογή του τιμονιού μπορούν να φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ρυθμίζοντας το τιμόνι καθ'ύψος!


Αλλαγή Σέλας


Και όμως η αλλαγή σέλας μπορεί να φέρει πολύ καλά αποτέσματα ιδίως αν ανήκεται στην κατηγορία αναβατών που είναι κάτω από μέσο ύψος αναβάτη. Επίσης η εργοστασική σέλα δεν είναι και η καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε σε σχέση με μία after market. Μπορείτε να βρείτε σέλες ανάλογα με την χρήση που κάνετε στην μοτοσυκλέτα σας. Αν είστε χιλιομετροφάγος σίγουρα η εργοστασική σέλα δεν θα σας βολέψει παρά μόνο θα σας δημιουργήσει προβλήματα. 


Αλλαγή Αναρτήσεων

Συμβαίνει στους περισσότερους να έχουν την τάση να αλλάζουν αναρτήσεις μόνο όταν φθαρούν οι πρώτης τοποθέτησης, κάτι που είναι λάθος 100%. Οι αναρτήσεις σε μία μοτοσυκλέτα συμπεριλάμβανονται και στα ανταλλακτικά αλλά και στα αξεσουάρ. Υπάρχουν συστήματα αναρτήσεων που εκτός από την βελτίωση στην οδική συμπεριφορά μπορούν να σας βοηθήσουν και στο τρόπο απορρόφησης των ανωμαλιών στους δρόμους με αποτέλεσμα την μικρότερη καταπόνηση της μέσης. 





Αλλαγή Μπουφάν

Εχθρός της μέσης σας είναι το κρύο! Οπότε αν έχετε επιλέξει ένα κοντό μεσάτο μπουφάν μοτοσυκλέτας, καλό θα ήταν να το αλλάξετε με ένα μακρύ που καλύπτει την μέση...αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να το αποχωρήστείτε η λύση του ισοθερμικού σίγουρα θα σας βοηθήσει. 






Ζώνη μέσης


Δεν κοστίζει πολύ, σε σχέση με αυτά που μπορεί να σας προσφέρει. Η ζώνη μέσης πρέπει να γίνει σύμμαχος σας, είτε έχετε πρόβλημα είτε δεν έχετε. Θα σας "μαζέψει" την μέση και σίγουρα θα σας προσθέσει χρόνο παραμονής πάνω στην μοτοσυκλέτα σας.






Και ο συνεπιβάτης

Ένα έξτρα βάρος, αυτό του συνεπιβάτη, επιβαρύνει και μπορεί να προκαλέσει πόνους. Αφιερώστε λίγο χρόνο και εξηγήστε πως πολύ απλά μπορείτε να αποφύγετε κινήσεις που θα σας επιβαρύνουν. Οι πιο συνηθισμένες είναι: πως ανεβαίνουμε, σωστή θέση κατά στην οδήγηση, σφίξιμο στα πόδια κατά το φρενάρισμα ή στήριξη στο ρεζερβουάρ, σωστό πιάσιμο από τον αναβάτη κα.




To e-moto.gr είναι πάντοτε κοντά σας, να σας βοηθήσει και να λύσει όποια απορία έχετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...