11.1.16

Μοτοσυκλέτα και 2015: Η Χρονιά που Πέρασε..


Δυνατές συγκινήσεις, αγωνία, τεχνολογία, ιπποδύναμη και άλλη ιπποδύναμη, αναβίωση θρύλων ήταν κάποια από αυτά που διαδραματίστηκαν την μοτοσυκλετιστική χρονιά που μας πέρασε.

Μέσα από την δική μας οπτική γωνία συγκεντρώσαμε τις δέκα πιο αξιοσημείωτες στιγμές και ξαναθυμόμαστε τι συνέβη!

1) Η SYM Πρώτη σε Πωλήσεις στην Ελλάδα



Για άλλη μία φορά η SYM κατόρθωσε να πουλήσει τις περισσότερες μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα, φτάνοντας τις 5.566 μονάδες(χωρίς τις πωλήσεις Δεκεμβρίου), που ως επί το πλείστον το νούμερο αυτό αφορά μόνο scooter. Ακουλουθούν δεύτερη η Yamaha και τρίτη η Honda.

Διάβαστε αναλύτικά τις ταξινομήσεις στην Ελλάδα πατώντας εδώ.

2) H κλωτσιά



Μία στιγμή που συγκλόνισε και έμαθε όλος ο κόσμος ήταν αυτή των δύο πρωταθλητών Rossi και Marquez... τον ακούμπησε? Τον έριξε κάτω? Δεν το ακούμπησε? Σκοπιμότητες? Προστάτευσε τον τίτλο του Lorenzo o  Marquez?

Μία χαρακτηριστική εικόνα που ένακε τον γύρω του κόσμου!
Παρά την τιμωρία του Rossi και συζητώντας ακόμα και τώρα τι συνέβη ο καθένας έχει σχηματήσει μία δική θεωρία...τυχαίο?




3) Honda Africa Twin 1000...Η Αναβίωση 



Η χρονιά της Africa, καθώς μετά από 20 χρόνια, η Honda αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή για το επόμενο βήμα, την επόμενη γενιά το επόμενο σημείο αναφοράς των mega on-off..


Δείτε το video:




4) Yamaha Motobot



Η Yamaha θέλοντας να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα στον τομέα της εξέλιξης, κατασκεύασε το πρώτο robot σε ανθρωποειδή μορφή που μπορεί να οδηγήσει μοτοσυκλέτα! Και λέγεται Motobot.

Έτσι με αυτόν τον πρώτο θα μπορέσει να περάσει στο επόμενο επίπεδο εξέλιξης και δοκιμών είτε για παραγωγή είτε για αγωνιστικούς λόγους.

Δείτε το video:




5) Τα Cafe Racers Παραγωγής είναι εδώ!



Και ναι για να είμαστε αντικειμενικοί τα cafe racers είναι ένα κομμάτι των hipsters. Συνοδεύει την κουλτούρα του μούσι, ταττού, surf και βόλτες στο άγνωστο....είναι καθαρά Ευρωπαϊκή τάση, που μάλλον μέσα από τις μοτοσυκλέτες θα γίνει Παγκόσμια.

Και το 2015 με την στροφή του βλέμματος της Ducati όλη ασχολούνται με αυτό τον τύπο μοτοσυκλέτας, σαν νέο είδος που ήρθε για να μείνει...



6) Pipe Dream


Έχει πηδήξει τα απόλυτα, τον ισθμό της Κορίνθου, αψίδες, ski jumps αλλά surf με μοτοσυκλέτα δεν είχε κάνει...

Ας θυμηθούμε πρώτα το άλμα(πτήση) του στον ισθμό της Κορίνθου:




Ναι μας αρέσει η προσωπικότητα του +Robbie Maddison, μας αρέσει όταν έρχεται στην Ελλάδα και θα θέλαμε να δούμε και άλλες παράτολμες ιδέες να υλοποιούνται!



7)X-Fighters  


Αν πρίν από λίγα χρόνια μας το λέγανε οτι θα γίνει +Red Bull X-Fighters στην Ελλάδα, δεν θα το πιστεύασμε...και όμως οι προσευχές μας ακούστηκαν και καταφέραμε να δούμε και στην χώρα μας ένα Παγκοσμίου εμβέλειας event μοτοσυκλέτας!

Ανασκόπηση αγώνα:



8)Yamaha Champions


Δεν μας πέρασε απαρητήρητο, οτι η Yamaha κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους σε συνολικό επίπεδο με τον μεγαλύτερο όλων αυτό του MotoGP!

9) Άλογα, Ταχύτητα και Πανάκριβες Μοτοσύκλετες


Στον δρόμο που χάραξαν τα αυτοκίνητα με πανάκριβες παραγωγές, εξωτικά υλικά, τρελλά άλογα μπήκαν και οι μοτοσυκλέτες...σχεδόν όλες οι εταιρείες παρουσίασαν μοντέλα που αγγίζουν εκείνα των αναβατών του MotoGP. 

10) Το Μέλλον..


Αν και δείχνει μία στασιμότητα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, το μέλλον είναι ηλεκτρικό... η μόνη εταιρία που έκανε ένα βήμα, όχι προς την παραγωγή, αλλά με μία concept ιδέα ήταν η BMW με το Electric Superbike..



Επίσης είδαμε και την εμφάνιση των αυτόματων πιλότων σε scooter, που θα βοηθήσουν ανθρώπους που δεν έχουν ικανότητα οδήγησης μοτοσυκλέτας, να μπορέσουν να απολαύσουν την μαγεία ενός δίτροχου, με απόλυτη ασφάλεια!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...