11.5.18

Τι ιξώδες πρέπει να χρησιμοποιήσω στην μοτοσυκλέτα μου;

Τι ιξώδες πρέπει να χρησιμοποιήσω στην μοτοσυκλέτα μου;

Τι είναι το ιξώδες; 
Αυτή είναι μια λέξη που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά λίγοι μπορούν να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει. 

Το ιξώδες είναι η αντίσταση μιας ουσίας στη ροή. 

Όταν κοιτάς το ιξώδες των λιπαντικών παρατηρείς οτι χρησιμοποιούν ένα σύστημα αριθμών για να περιγράψουν το ιξώδες του υγρού. Όσο πιο χαμηλά είναι ο αριθμός τόσο πιο κάτω το ιξώδες και όσο πιο ψηλά ο αριθμός τόσο πιο ψηλά το ιξώδες. Η χρήση του κατάλληλου ιξώδους λαδιού είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία της μηχανής στην οποία βρίσκεται. 

Τα ελαφρύτερα έλαια ιξώδους είναι καλύτερα για συστήματα χρήσης που απαιτούν υγρά για να κινούνται μέσω μικρών σωλήνων, αγωγών όπου το λαδι πρέπει να ρέει γρήγορα μέσα στο σύστημα. Αυτό είναι πιο κοινό σε συστήματα ανάρτησης και άλλες υδραυλικές εφαρμογές.

Τα υψηλότερα έλαια ιξώδους είναι καλύτερα για εφαρμογές όπου υπάρχει πολύ μέταλλο σε επαφή με μέταλλο. Δεδομένου ότι το λαδι δεν ρέει τόσο εύκολα βοηθά να δημιουργηθεί ένα καλύτερο " φιλμ" μεταξύ των  μετάλλων. Αυτό είναι πιο εμφανές στις μεταδόσεις και στα γραναζια ταχυτήτων.

Τι ιξώδες πρέπει να χρησιμοποιήσω στην μοτοσυκλέτα μου;


Τα λιπαντικα του κινητήρα μπορούν να εκτείνονται από χαμηλό έως υψηλό ιξώδες. Οι πρόσφατες τάσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν δείξει οτι το προτεινόμενο ιξώδες των κινητήρων γίνεται ελαφρύτερο για να βοηθήσει στη βελτίωση της οικονομίας των καυσίμων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο αναπτήρας του ιξώδους σημαίνει ότι ρέει πιο εύκολα, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη αντίσταση, επομένως η ισχύς του κινητήρα που απαιτείται μειώνεται και η οικονομία καυσίμων ανεβαίνει.

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που βλέπουμε είναι " τι ιξώδες θα πρέπει να χρησιμοποιήσω στην μοτοσυκλετα μου; ". 
Η απάντηση για το ιξώδες είναι απλή, ότι  SAE προτείνει ο κατασκευαστης  καθώς σχεδίασε την μηχανή και ξέρει καλυτερα απο τον καθένα τι λιπαντικό χρειάζεται για να βοηθήσει σε μέγιστη απόδοση.

Για αυτό οι εταιρείες λιπαντικών προσφέρουν μεγάλη ποικιλία επιλογών ιξώδους σε κάθε μια από τις γραμμές παραγωγής του προϊόντος, για να διασφαλίσουν ότι έχουν λάδια για κάθε μηχανή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...