7.1.19

HONDA Z125 MONKEY: Άφιξη Στην Ελλάδα Με Τιμή 4.100€

HONDA Z125 MONKEY: Άφιξη Στην Ελλάδα Με Τιμή 4.100€

Το πρώτο Honda Monkey δημιουργήθηκε το 1961 για το Tama Tech Park, ένα θεματικό πάρκο ιδιοκτησίας της Honda στην πίστα Suzuka. Αναπτύχθηκε αμέσως μια λατρεία για τη μοτοσυκλέτα και η Honda έθεσε το Z50M σε παραγωγή το 1967.

Το Z125MA 2019 διαθέτει οριζόντιο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. και τη χαρακτηριστική σχεδίαση πλαισίου Honda Monkey. Με την υιοθέτηση μοναδικών χαρακτηριστικών όπως τα φώτα LED και τα ψηφιακά όργανα, το Monkey 125 εξερευνά μια νέα διάσταση της μοναδικής, πολύ δημοφιλούς πλατφόρμας Monkey.

Η εξέλιξη του Honda Monkey

Η Honda έχει μεγάλη ιστορία στη δημιουργία συμπαγών, απολαυστικών στην οδήγηση μοτοσυκλετών, που ξεκινά από τις αρχές της δεκαετίας του 1960. Αυτές οι μοτοσυκλέτες προσφέρουν στους πελάτες τη φιλοσοφία απολαυστικής οδήγησης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να λειτουργούν και ως μοτοσυκλέτες κανονικού μεγέθους.

Συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα μιας συμπαγούς, ελαφριάς μοτοσυκλέτας, η οποία είναι επιπλέον απολαυστική στην οδήγηση και έχει ξεχωριστό στυλ και χαρακτήρα. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα έχει δημιουργήσει το δικό του φανατικό κοινό και τα παλαιότερα μοντέλα έχουν γίνει περιζήτητα και συλλεκτικά. Έχουν όλα τη δική τους μοναδική σχεδίαση και ξεχωριστό χαρακτήρα.

Το 125 Monkey 2019 διαθέτει νέα σχεδίαση που αναζωπυρώνει αυτόν τον χαρακτήρα και προσφέρει στους πελάτες μια πρακτική, συμπαγή, απολαυστική μοτοσυκλέτα που συνδυάζει τα σύγχρονα ιδανικά της μοτοκίνησης με την παράδοση και τη νοσταλγία.


Το ταξίδι της μοτοσυκλέτας Honda Monkey ξεκίνησε το 1961 με την παρουσίαση του CZ50. Η μοτοσυκλέτα τέθηκε σε μαζική παραγωγή το 1967 και μετά από 6 δεκαετίες εξελίχθηκε στο πιο πρόσφατο μοντέλο 125 κ.εκ. του 2019.

Οι συνολικές διαστάσεις του 125 Monkey 2019 έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα αρχικά μοντέλα Z50. Αυτό έγινε για να βελτιωθεί η ευκολία οδήγησης και να γίνει το 125 Monkey πιο ελκυστικό σε μεγαλύτερο εύρος αναβατών, διατηρώντας ταυτόχρονα τον συμπαγή χαρακτήρα του. Το μέγεθος είναι πλέον συγκρίσιμο με το MSX125 και το Super Cub 125.


Κινητήρας και κιβώτιο ταχυτήτων 

Το 125 Monkey διαθέτει έναν συμπαγή, οριζόντιο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. Είναι βασισμένο στην κλασική σχεδίαση των πρώτων μοτοσυκλετών τύπου Monkey και συμμορφώνεται με τα πρότυπα PGMFI και Euro 4. Ο αριθμός των κινούμενων εξαρτημάτων έχει διατηρηθεί στο ελάχιστο, προκειμένου να μειωθεί η συχνότητα και το κόστος της συντήρησης.

Τα περιβλήματα του κινητήρα έχουν ασημί φινίρισμα και λεπτομέρειες χρωμίου Η ψηλά τοποθετημένη κλασσικής εμφάνισης εξάτμιση έχει διατηρηθεί και στεγάζει τον καταλύτη Έχει προστεθεί ένα προστατευτικό θερμότητας από χρώμιο για περαιτέρω ενίσχυση των κλασικών γραμμών και προστασία του αναβάτη από τη θερμότητα της εξάτμισης.


Ανάρτηση, τροχοί και ελαστικά

H σχεδίαση της ανάρτησης και των τροχών του 125 Mon- key επικεντρώνεται στη διατήρηση του κλασικού στυλ και επωφελείται από τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τα αρχικά μοντέλα Monkey δεν διέθεταν συμβατική ανάρτηση. Η μόνη μορφή ανάρτησης παρεχόταν από τα ελαστικά μεγάλου προφίλ.

Τα μεταγενέστερα μοντέλα χρησιμοποιούσαν μια απλοποιημένη μορφή τηλεσκοπικού πιρουνιού συνδυασμένη με μια μεγάλη σέλα με επένδυση για την παροχή ανάρτησης και άνεσης. Το 125 Monkey 2019 διαθέτει τηλεσκοπικά μπροστινά πιρούνια USD και πίσω ανάρτηση με ψαλίδι με διπλά αμορτισέρ. Η ευστάθεια και η διεύθυνση βελτιώνονται περαιτέρω από τους μεγαλύτερους τροχούς των 12 ιντσών. Διαστάσεις ελαστικών: Μπροστά: 120/80/12 | Πίσω: 130/80/12

Ηλεκτρικά συστήματα - Πίνακας οργάνων LCD - 125 Monkey

Παρέχει μια πλήρη, ευανάγνωστη οθόνη LCD που περιλαμβάνει έναν δείκτη στάθμης καυσίμου με τμηματική ένδειξη. Ο πίνακας οργάνων ακολουθεί το κλασικό στρογγυλό σχήμα και έχει εξωτερικό φινίρισμα χρωμίου. Δείκτης στάθμης καυσίμου με τμηματική ένδειξη. Όταν μείνει αναμμένο μόνο το ένα τμήμα και αρχίσει να αναβοσβήνει απομένουν 1,8 L καυσίμου.


  • Ένδειξη ABS 
  • Ρύθμιση 
  • Επιλογή 
  • Ένδειξη μεγάλης σκάλας προβολέων 
  • Ταχύμετρο 
  • Χιλιομετρητής και μερικός χιλιομετρητής 
  • Ένδειξη συστήματος συναγερμού αντικλεπτικής προστασίας 
  • Ένδειξη νεκράς 
  • Eνδεικτική λυχνία δυσλειτουργίας PGM-FI (MIL) 
  • Ένδειξη φώτων φλας

Ηλεκτρικά συστήματα - Σύστημα συναγερμού απόκρισης - 125 Monkey 

Το 125 Monkey είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκαίνουργιο σύστημα συναγερμού και απόκρισης. Ο χειρισμός αυτού του συστήματος γίνεται με τη χρήση τηλεχειριστηρίου. 

Ο συναγερμός ανιχνεύει τους κραδασμούς και την κίνηση όταν η ανάφλεξη είναι απενεργοποιημένη και έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού. 

Το σύστημα συναγερμού διαθέτει δύο καταστάσεις λειτουργίας: Όταν ενεργοποιηθεί, ο βομβητής συναγερμού θα ηχήσει για 10 δευτερόλεπτα όταν το σύστημα ανιχνεύσει κίνηση Εάν εντοπιστεί σημαντική αλλαγή στη θέση της μοτοσυκλέτας, ο βομβητής συναγερμού θα ηχήσει για 60 δευτερόλεπτα.

Όταν είναι σταθμευμένο, το 125 Monkey μπορεί να προσδιορίσει την ακριβή του θέση στον αναβάτη με το πάτημα του κουμπιού απόκρισης. Ενδεικτική λυχνία συστήματος συναγερμού και τηλεχειριστήριο 

Μονοκάναλο ABS

Τα 125 Monkey και Super Cub 125 διαθέτουν και τα δύο μονοκάναλο ABS. Αυτό το σύστημα λειτουργεί βάσει των πληροφοριών που παρέχονται από έναν αισθητήρα ταχύτητας που υπάρχει μόνο στον μπροστινό τροχό, το οποίο σημαίνει ότι απαιτούνται λιγότερα μηχανικά μέρη για τη διατήρηση σταθερής και ελεγχόμενης πέδησης. Αυτό το σύστημα είναι ιδανικό για μια ελαφριά και συμπαγή μοτοσυκλέτα που είναι εξοπλισμένη με ισχυρά δισκόφρενα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...