5.3.19

Γιατί Πρέπει Να Φοράμε Πάντα Γάντια

Γιατί Πρέπει Να Φοράμε Πάντα Γάντια

Είναι δύσκολο να κατατάξουμε σε σειρά σημαντικότητας τον μοτοσικλετιστικό εξοπλισμό, αφού, κάθε τμήμα του προσφέρει προστασία σε ένα μέρος του σώματός μας. Ίσως το κράνος να θεωρείται σημαντικότερο, όμως είναι γεγονός ότι πρακτικά όταν οδηγούμε μοτοσικλέτα πρέπει να φοράμε όλο τον εξοπλισμό μας, θεωρώντας ότι η πτώση είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή –κάτι που φυσικά είναι αλήθεια…

Τα χέρια 

Καθημερινά, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για τόσο πολλούς λόγους, που είναι σχεδόν αδύνατο να περιγράψουμε όλες τις λειτουργίες που αυτά εμπλέκονται. Οι περισσότεροι δε, κατανοούμε τη σημασία που έχουν τα χέρια μας στη ζωή μας, όταν προκύψει μια μικρή πληγή σε κάποιο από τα δάκτυλα, που για ημέρες θα μας ταλαιπωρήσει, μέχρι να επουλωθεί δημιουργώντας την αντίστοιχη αίσθηση δυσφορίας. Το δέρμα που υπάρχει στα χέρια μας είναι πιο παχύ από το δέρμα που υπάρχει σε άλλα μέρη του σώματός μας. Επίσης το δέρμα στα χέρια υπόκειται σε συνεχή καταπόνηση, τεντώνει και συρρικνώνεται συνεχώς, στοιχείο που κάνει την επούλωση του όποιου τραύματος να διαρκεί περισσότερο.

Η πτώση

Σε περίπτωση πτώσης, η φυσική, ενστικτώδης αντίδραση είναι να τείνουμε να κρατηθούμε ή να στηριχθούμε εκτείνοντας τα χέρια μας. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις αυξάνει την έκταση των τραυματισμών, διότι σπάνια τα χέρια μας θα μας προστατεύσουν αποτελεσματικά, ειδικά εάν είναι γυμνά. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, κάνουν προπόνηση για πως θα πέφτουν ώστε να μειώσουν, σε κάθε περίπτωση το μέγεθος των τραυματισμών. Μέρος αυτής της προπόνησης είναι και η εξάσκηση στο να μην απλώνουν τα χέρια τους.


Τα γάντια

Τα γάντια είναι το μέσο προστασίας των χεριών, ειδικά όταν οδηγούμε μοτοσικλέτα. Τα καλά γάντια, προσφέρουν καλύτερη αίσθηση στα χειριστήρια, δεν αφήνουν τα χέρια να ιδρώνουν (ούτε το καλοκαίρι), προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης και, στην περίπτωση ενός μέσου αναβάτη που θα χρησιμοποιήσει τα χέρια του σε μια πτώση, θα προστατέψουν τα χέρια από τραυματισμούς.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, με γάντια που ενσωματώνουν σύγχρονα υλικά που παρά το μικρό τους πάχος προσφέρουν αποτελεσματική προστασία. Τα καλά γάντια, κρατούν στεγνά, από ιδρώτα, τα χέρια μας το καλοκαίρι, δεν γλιστρούν επάνω στα χειριστήρια, προσφέρουν καλή αίσθηση των διακοπτών και δεν ενοχλούν. Επιπλέον το χειμώνα, διατηρούν τα δάκτυλά μας ζεστά, εξασφαλίζουν λειτουργικότητα του χεριού, αφού δεν το αφήνουν να παγώσει και βέβαια αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης του αναβάτη.

Απαραίτητο κομμάτι του εξοπλισμού

Δεν έχει καμία σημασία το είδος της μοτοσικλέτας που οδηγείτε. Ένα καλό ζευγάρι γάντια, εξασφαλίζει πάντα την ασφάλεια σας. Υπάρχουν εκατοντάδες είδη γαντιών για μοτοσικλέτα και αξίζει, πριν προβείτε, σε αγορά, να ερευνήσετε και να ακούσετε τη γνώμη των ειδικών, επιπλέον να δοκιμάσετε ώστε να καταλήξετε σε κάποια ζευγάρια γάντια που θα σας προσφέρουν ασφάλεια και άνεση όταν οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας. Προσοχή, ένα ζευγάρι γάντια δεν φτάνει. Χρειαζόμαστε ένα ζευγάρι για το καλοκαίρι, ένα ζευγάρι αδιάβροχο για το χειμώνα και ένα για τον υπόλοιπο χρόνο.

Πηγή: mrbike.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...