20.7.20

Προετοιμασία για ταξίδι με μηχανή Από το e-moto.gr Τι πρέπει να κάνω !!!


Η φετινή χρόνια είναι αναμφισβήτητα διαφορετική από τις προηγούμενες. Έχει τις ιδιαιτερότητες της. 
Η πανδημία και τα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού είναι αυτό που τελευταία επικρατεί  στις συζητήσεις. 
Απογειώνονται τα αεροπλάνα ; Επιτρέπονται οι πτήσεις; Ξεκίνησε να δουλεύει ξανά η  προπέλα στα πλοία; Άνοιξαν τα σύνορα; 

Όποια και αν είναι η απάντηση δεν έχει σημασία εάν ο κορονοϊος συνεχίζει να υπάρχει δίπλα μας και ζούμε  με τον φόβο μην κολλήσουμε. 

Ποια είναι λοιπόν η λύση να απολαύσουμε το όμορφο καλοκαίρι και τις διακοπές μας χωρίς να ταξιδεύουμε με μάσκα, να φοβόμαστε μην κολλήσουμε μέσα στο αεροπλάνο η στο πλοίο,  να κρατάμε αποστάσεις  απο τους διπλανούς μας; 

Η συνταγή παραδοσιακή, απολαυστική και απλή. Καβαλαμε την μοτοσυκλέτα μας και όπου μας βγάλει. 
Η απόδραση ξεκινά από την στιγμή που θα το σκεφτείς. 

Αν έχεις να το κανείς καιρό σου θυμίζω ότι πρώτα ταξιδεύει το μυαλό και μετά ακολουθεί η διαδρομή.  
Το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα δεν είναι κάτι καινούριο, μια νέα μόδα. Χρόνια τώρα μοτοσυκλετιστες από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν σε διάφορους προορισμούς με τη μηχανή τους. Μόνοι τους η με παρέα. 

Αγαπημένη συνήθεια που σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας. Πριν ξεκινήσεις θα πρέπει να προετοιμαστείς σωστά. Ένας έλεγχος ταξιδιού στο συνεργείο είναι απαραίτητος.

Καλό είναι να γίνει μια αλλαγή λαδιών, έλεγχος φρενών, έλεγχος ψύξης, έλεγχος αναρτήσεων, έλεγχος αλυσίδα κίνησης  και γενικά ένα τσεκ σε όλους  τους άξονες και  βάσεις για τυχόν φθορές η χαλάρωση.
Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου αδιάβροχο παντελόνι και σακάκι. Ποτέ δεν ξέρεις τι καιρό θα συναντήσεις. 
Αν πας με παρέα μπορείς να έχεις ενδοσυνεννόηση για την μεταξύ σας επικοινωνία.

Αν είστε πολλές μηχανές για να εξοικονομησετε χώρο μπορείτε να μοιράσετε τα απαραίτητα. 
Όπως κάποιος  να  κουβαλήσει ένα κομπρεσέρ αέρα, ο άλλος να πάρει ένα κιτ πρώτων βοηθειών, άλλος ένα κιτ επισκευής ελαστικών και κάποιος άλλος έναν καλό ψηφιακό μετρητή πίεσης ελαστικών.  

Καλό θα ήταν να υπάρχει κάπου και ένα τσαντάκι με μια μικρή συλλογή με τα απαραίτητα εργαλεία. Επίσης ένα σετ λάμπες για να μην ψάχνεις να βρεις αν χρειαστείς. Όλα αυτά μπορούν να αποθηκευτούν σε κάποιο σημείο σε βαλίτσες top case η πλαϊνές. Για τα προσωπικά σου αντικείμενα και τα ρούχα σου, υπάρχουν τα σακίδια πλάτης ή τσάντες πλαϊνές, αδιάβροχοι σάκοι ουράς που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. 

Σε όλες τις μοτοσυκλέτες μπορούν να τοποθετηθούν πάνω στο ρεζερβουάρ ειδικά tank bags. Επίσης για τις περισσότερες μηχανές κατασκευάζονται σχάρες για τις αποσκευές. Εννοείται ότι επιβάλλεται να είσαι σωστά ντυμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό αναβάτη μοτοσυκλέτας.

Εκτός από το κράνος και τα γάντια θα πρέπει να φοράς ένα μπουφαν καλοκαιρινό με προστασίες, παντελόνι μακρύ και μποτάκια μηχανής με προστασία στον αστράγαλο. Ας είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και ας μην χρειαστούν ποτέ. 

Εν μέσω πανδημίας ζήσε ελεύθερα και απόλαυσε με ασφάλεια ένα μοναδικό ταξίδι με την μοτοσυκλέτα σου, γνωρίζοντας νέα όμορφα μέρη. 

Νιώσε την μαγεία!!!
Σημείωση:  Προσοχή στην παρέα. Είναι το Α και το Ω για να περάσεις καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...