11.6.20

Βασική Λίστα Ελέγχου Συντήρησης Μοτοσικλέτας

Βασική Λίστα Ελέγχου Συντήρησης Μοτοσικλέτας


Δεν χρειάζεται πολύ χρόνος και τεχνογνωσία για να μάθεις να κάνεις ένα βασικό έλεγχο στην μοτοσυκλέτα σου. Ίσα ίσα που θα έρθετε πιο "κοντά" και μπορεί να μάθεις πράγματα που μελλοντικά θα σου φανούν χρήσιμα.

1. Κοίταξε την προσεχτικά

Ακούγεται σχεδόν ηλίθιο ... αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε προσεχτικά την μοτοσυκλέτα σας; Σίγουρα όσο άπειρος και αν είστε με μία ματιά μπορεί να δείτε κάτι ασυνήθιστο όπως μία διαρροή, σκουριά, σταγόνες υγρών. Βασική προυπόθεση η μοτοσυκλέτα να είναι καθαρή.

2. Μπαταρία

Εάν η μπαταρία της μοτοσυκλέτα σας ήταν πάνω σε ένα φορτιστή - συντηρητή τότε δεν έχετε κάποιο πρόβλημα. Αν όμως δεν ήταν καλό θα ήταν να την τσεκάρετε πρώτα πριν εκκινήσετε τον κινητήρα.

Δες στο video πως φορτίζετε.

Διαβάστε πως να επεκτείνετε την ζωή της μπαταρίας σας.

3. Ελαστικά και τροχοί

Η αξία των σωστών ελαστικών μοτοσυκλέτας δεν μπορεί να προσπεραστεί. Τα ελαστικά είναι ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της μοτοσυκλέτας σας και του δρόμου. Πρέπει να είναι άρτια κατάσταση ώστε να αποφεχθεί κάθε δυσάρεστη κατάσταση.

4. Μετάδοση

Εάν έχετε scooter που η μετάδοση είναι εσωτερική δεν έχετε κάτι να κάνετε. Εάν όμως έχετε μοτοσικλέτα τότε πρέπει να δείτε σε τι κατάσταση είναι η αλυσίδα, η οποία πρέπει να έχει λιπαντικό, να είναι τεντωμένη και καθαρή.

5. Φρένα

Όσο σημαντική η σωστή λειτουργία του κινητήρα άλλο τόσο σημαντική η σωστή λειτουργία των φρένων. Δοκιμάστε πρώτα μανέτες και ποδόφρενο για να δείτε εάν τα υγρά φρένων είναι σε σωστή στάθμη και μπορούν να ανταπεγέλθουν. Εάν δεν είναι τότε πολύ προσεχτικά πηγαίνετε σε ένα συνεργείο για έλεγχο.

6. Η ζωή του κινητήρα είναι το λιπαντικό

Το σημαντικότερο από όλα είναι ο καθένας διαβάζοντας το άρθρο να έχει καταλάβει το πόσο σοβαρό είναι το κεφάλαιο ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑ και να μπορεί να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

7. Αλλαγή Λαδιών Και Φίλτρου Λαδιού Μοτοσυκλέτας

Το λάδι αποτρέπει τη ζημιά στους κινητήρες παίζοντας πολύ σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία τους. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να αλλάζονται όταν προβλέπεται. Ο σημαντικότερος ρόλος του λαδιού στον κινητήρα είναι ουσιαστικά ένας ρόλος καθαρισμού. Με το πέρασμα του χρόνου και μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας της μοτοσικλέτας μας, το λάδι ουσιαστικά θα «μολυνθεί» με διάφορα υποπαράγωγα από τη διαδικασία της καύσης, περιλαμβάνοντας ακόμα άκαυστη βενζίνη, υγρασία ή ακόμα και ψυκτικό υγρό, χάνοντας έτσι τις ευεργετικές ιδιότητες για τα πολύτιμα για εμάς μέταλλα του κινητήρα μας.

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με όλα τα παραπάνω, αναλαμβάνουμε την πλήρης ετοιμασία της μοτοσυκλέτας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 212-1043000 και 2106852600.

http://e-moto.gr 
Αντιγόνης 2, Χαλάνδρι


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...